Leírás
C6H8O6, gyenge sav vízben oldódik, kelátképző, magas hőmérsékleten bomlik. Általánosan használt oxidáció gátló hatású anyag védi a terméket aroma, íz szín változásoktól, feldolgozás során gátolja a gyümölcsök barnulását. Redukáló közeget hoz lére; elősegíti a húsban lévő metmioglobinnak NO-mioglobinná való átalakulását. Lelassítja a húsban található nitrátok nitrit-oxiddá való átalakulását, ezáltal a hús színe tovább marad élénk, rózsaszínes.További információk
| Adagolás | a technológiai utasítás szerint |
|---|---|
| Tárolás | Száraz hüvös helyiségben |
| Mértékegység | CSOMAG |
| Csomagolás | aromazáro tasakban |
| Kiszerelés | 0,25kg/csomag |
| Felhasználható | Élelmiszergyártásra |
Hasznos linkek
Rólunk